Lente in Breda: Ontdek de leukste lente must do’s in Breda

Breda is een bruisende stad, er zijn verschillende activiteiten die perfect passen bij het heerlijke lenteweer. Hieronder vind je een overzicht van de leukste activiteiten.

 

Wandelen en picknicken in het Valkenberg Park
Geniet van een ontspannende wandeling in het Valkenberg Park, waar je kunt genieten van de bloeiende bloesems en de groene omgeving. Neem een picknickmand mee en geniet van een gezellige lunch in de buitenlucht.

 

Terrassen in Breda
Op de Grote Markt van Breda zijn tal van gezellige terrasjes, restaurants en cafés te vinden. Bezoek de Grote Markt en zoek een gezellig terras op waar je kunt genieten van een drankje in de zon. Het is de perfecte plek om te ontspannen en de levendige sfeer van de stad op te snuiven. Buiten de Grote Markt zijn ook meer dan genoeg terrasjes te vinden, bekijk hier een overzicht van de leukste terrassen in Breda.

 

 

Winkelen in de binnenstad
Verken de sfeervolle straatjes van de binnenstad van Breda en ga op zoek naar leuke boetiekjes en winkels. Je vindt er naast de schattige boetiekjes ook genoeg bekende winkelketens, zoals Zara en H&M. Bezoek de leukste winkelstraten van Breda: Veemarktstraat, Sint Annastraat, Houtmarkt(passage), ’t Sas, Wilhelminastraat en Ginnekenweg.

De meeste winkels in het centrum van Breda zijn geopend op:
Maandag: 12.30 - 18.00 uur
Dinsdag, woensdag en vrijdag: 09.30/10.00 - 18.00 uur
Donderdag: 09.30/10.00 - 21.00 uur (niet alle winkels hebben koopavond)
Zaterdag: 09.30/10.00 - 18.00 uur
Zondag: 12.00-17.00 uur

Kortom, van trendy kledingwinkels tot unieke cadeauwinkels of boetiekjes, er is voor ieder wat wils. Shop till you drop!

 

Bezoek aan het Stedelijk Museum
Breng een bezoek aan het Stedelijk Museum Breda en ontdek de tentoonstellingen die daar plaatsvinden. Op dit moment vindt er de vaste tentoonstelling “De Nassaus van Breda” plaats. Hierin maak je een tijdreis door drie eeuwen. Het is de periode van opkomst, bloei en verval van Breda. De aanwezigheid van de Nassaus verzekert de stad van een prominente plek in de Nederlanden. Breda wordt ook de broedplaats van ideeën die voortleven in het Nederland van nu. Naast de vaste tentoonstelling zijn er ook andere tijdelijke exposities te vinden, bekijk de agenda hier.

 

 

Genieten van lokale evenementen
Bekijk hier de evenementenkalender van Breda en ontdek welke festivals en evenementen er tijdens de lente plaatsvinden. Bekijk voor je bezoek ook de agenda van het Chassé theater in Breda, hier zijn regelmatig musicals, theatershows of muziekoptredens te zien. Daarnaast worden er ook films getoond in de Chassé Cinema. Er is dus altijd wel iets leuks te doen in de stad.

 

Wandelroutes door de stad

Er zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld in de stad Breda, hieronder een overzicht van de leukste routes.

Kunstroute door het centrum: In de binnenstad van Breda zijn veel standbeelden en andere vormen van moderne kunst te vinden. Hier vind je de volledige route van 3,6 kilometer. 

Spoorroute: Start bij het station en wandel via de Spoorstraat richting de Academiesingel. Wandel onder het spoor door op de Belcrumweg en spot daar de Blind Walls van Ben Eine. Net na spoorovergang vind je aan je rechterhand het Spoorpark, dat achter het Gerechtsgebouw ligt. Wandel hier doorheen en vervolg je route langs de Stationslaan. Kies ervoor om via de Terheijdense weg weer terug te lopen, of maak een extra lus door de Stationslaan uit te lopen en rechts af te slaan bij de Doornboslaan en vervolgens via de Ceresstraat terug naar het station te lopen. Korte route: 2,3 kilometer, Lange route: 3,6 kilometer.

Langs de Singels: Wil je een kleine stadswandeling doen? Volg dan de singels! Begin bij stadspark Valkenberg en volg de de Academiesingel. Vervolg je weg via de Tramsingel, Weerijsingel, Vredenburchsingel en de Chassésingel. Via de Wilhelminasingel en de Oranjesingel kom je weer uit bij het Valkenberg park. Een mooi rondje en onderweg kom je verschillende historische bezienswaardigheden en Blind Walls tegen. Lengte route: 5,6 kilometer.


Heb je wel zin in een bezoek aan de stad Breda? Kom slapen bij Gr8 Hotels!
Bij Gr8 Hotel Breda overnacht je al vanaf €49,50 per persoon per nacht incl. gratis ontbijt en parkeren. De verbinding met het openbaar vervoer is uitstekend! Je kunt recht voor de deur een bus pakken richting het centrum en het treinstation.

Of je nu van wandelen, winkelen of cultuur houdt, er is genoeg te doen in Breda tijdens de lente. Boek jouw overnachting bij Gr8 Hotel Breda, ga de stad verkennen en geniet van alles wat Breda te bieden heeft!

Menu
Bel
Mail
Boek een kamer